Monien hyvien toimintojen talo

Toimintojentalon kesäkahvilan lätyillä, täyteläisillä pizzapaloilla ja virkistävillä toimintatuokioilla pidettiin kesäaurinkoa sisällä ja ulkona. Siltä se tuntui, kun asteli ensimmäiset askeleensa lomien jälkeen töihin Toimintojentalolle. Eivät ne seinät tervehdi niin iloisesti saapujaansa vaan ihmiset, jotka ovat aidosti kiinnostuneita kuulumisistasi ja ovat ilahtuneita alkavan syyskauden käynnistymisestä.

On jotenkin sykähdyttävää huomata miten aamuvarhaisella hiljainen talo kuin taikaiskusta herää täyteen eloonsa kaikkien työntekijöiden aloitellessa työtehtäviään. Ulkona rekkojen hyrinä lämmittää mieltä, koska rullakoiden täytteet tietävät tyytyväistä vatsaa ja hyvää mieltä.

Puhtaat työvaatteet odottavat käyttäjiään samoin kuin siivouskärry lähtötelineessään. Keittiössä teräksen kirkas ääni herättää viimeisimmänkin unikeon, kun padat ja pellit löytävät paikkansa varmoissa käsissä. Kahvilassa pörinä pärähtää käyntiin digien piipatessa, kahvin tippuessa ja vitriinien täyttyessä makuhermoja hivelevistä pullista ja munkeista, paksuista sämpylöistä ja pizzoista puhumattakaan.

Parasta on kuitenkin puheensorina. Se paljon puhuttu ilo työssä, joka näkyy, kuuluu ja tuntuu kauas. Se jostain vain yöpiilostaan aamuun putkahtaa.

Monien hyvien toimintojen talossa tehdään yhdessä työn ja elämisen arkea.

Meillä Toimintojentalolla kaikki ovat samaa pataa. Siellä padassa me pulikoimme ja meillä kaikilla on oma tärkeä tehtävämme. Jokainen meistä pyrkii tekemään parhaansa omien työ- ja toimintakykyjensä mukaan.

Meitä yhdistää ajatus omasta hyvästä elämästä, toiveet, oikeaksi osoittautuneet valinnat ja onnistumiset, kokemus hyväksytyksi tulemisesta sekä hyvästä työsakista. Myös pata tarvitsee hyvää huoltoa, lempeää käsittelyä ja kannustavaa tukea ja arvostusta. Me kaikki yhdessä teemme sen padan monien hyvien toimintojen kautta. Kaikkien kanssa.

Työhönvalmennuksen aamuvarhaisin kokemuksin ystävällisesti

Sonja Meyer-Jokiranta

Yhteydenottolomake

Voit ottaa meihin yhteyttä, täyttämällä allaolevan lomakkeen.