Säkenöintiä työssä

KÄÄK IIK PÖÖ viikko sammakon, kadonneiden morsmaikkujen ja muiden hahmojen kanssa sai aamukahvin maistumaan entistä makoisammalta. Seura kun vaikuttaa, näin sanotaan. Kahvin höyryäminen kupissa säihkyvien silmien alla sai ajatukseni liitämään.

Tuo Toimarin työhönvalmennuksen KÄÄK IIK PÖÖ viikko ja lukuisat muut vapaaehtoiset tempauspäivät ovat luovaa iloittelevaa toimintaa, jota voitaisiin kutsua myös merkitykselliseksi leikiksi. Ajattelen, että erilaiset työtavat tarjoavat mahdollisuuksia olla eri tavoin yhteydessä ihmisiin ja ihmisyyden eri puoliin. Säkenöivässä tilassa syntyy ideoita ja toivoa. Säkenöimisen lisäksi työskentely on innostavaa ja jopa hauskaa. Tällöin vaikeiden ja vakavien asioiden rinnalle voi muodostua yhteys myötätuntoon, kiitollisuuteen ja kunnioitukseen.

Siemailen lisää kahviani naurujen ryöpsähdellessä pitkin salia. Työhönvalmennuksessa on kyse yksilöllisten työelämätaitojen lisäksi myös yhdessä olemisesta ja yhdessä elämisestä. Poimin esimerkin arjesta. Työvaatteet tuovat toiminnallisuutta ja näkyvyyttä tyylillä. Yhteiset työvaatteet ja kokemukset yhdistävät työporukkaa. Toisaalta myös sammakoksi heittäytyminen ”tuo sitä vapaa-ajan persoona töihin”.

Teemapäivät on erilainen tapa tutustua työkavereihin ja -yhteisöön. Valmennuksessa painotamme voimavaroja ja resursseja. Se tarkoittaa, että yhdessä porukan kanssa työskenteleminen ei ole raskasta ja tekemisissämme on jopa leikkimielisyyttä. Kannustan kovasti kiitoksen jakoon ja suuntaan kiitokseni koko työporukalle. Siellä muhivat tulevat ideat ja ilakoinnin lähteet. Ja tästä nauttivat myös päivittäisasiakkaamme useiden kuultujen palautteiden kera. Säkenöinti tarttuu!

Ystävällisesti kahvikuppi kädessä Sonja Meyer-Jokiranta

valmennuspäällikkö ”Hopeakutritötteröllä”

Yhteydenottolomake

Voit ottaa meihin yhteyttä, täyttämällä allaolevan lomakkeen.