Toimintojentalo sosionomiopiskelijan silmälasien läpi

Kymmenen viikkoa Seinäjoen kaupungin työhönvalmennuskeskuksella Toimintojentalolla hujahti ohi hetkessä. Jokainen päivä Toimarilla oli erilainen ja tarjosi mahdollisuuden kokeilla monenmoisia, uusia ja erilaisia työtapoja ja -menetelmiä. Uudet opitut asiat ja toimintatavat ovat kultaakin kalliimpia opiskelijan työkalupakissa!

Ulkopuolisen silmin Toimintojentalo vaikutti aluksi hyvinkin sekavalta kokonaisuudelta. Ai miksi? Lyhyesti selitettynä Toimari on työhönvalmennuskeskus, lounaskahvila, kirpputori sekä kohtaamis- ja tapahtumapaikka. Toiminnan pyörittämisestä vastaavat yhdessä Toimintojentaloyhdistys ry sekä Seinäjoen kaupunki. Monipuolisten palvelujen lisäksi Toimarilla on PALJON ihmisiä! Päivittäin tapaa työvalmentajia, muuta vakihenkilökuntaa, valmentautujia, päivittäisasiakkaita, kokoustajia sekä tilavuokraajia. Vähemmästäkin pieni opiskelija on aluksi hämmentynyt, ihmeissään ja pallo hukassa.

Toimarilla kaikki ovat mahtavia tyyppejä ja persoonia! Sujahtaminen talon toimintaan tuntui luontevalta. Toimarille on helppo astua sisään – aivan kuin tulisi toiseen kotiin. Lämminhenkisyys ja yhteisöllisyys huokuu talossa. Harjoittelupaikkana työhönvalmennuskeskus antoi paljon hyvää kokemusta sosiaalialan opiskelijalle, tärkeimpänä ihania kohtaamisia ihmisten kanssa. Sain mukaan matkaani paljon uusia näkökulmia, vinkkejä, ajatuksia ja toimintatapoja.

Lämpimästi kiittäen Sanna 2.vuoden sosionomiopiskelija SeAMKista

Yhteydenottolomake

Voit ottaa meihin yhteyttä, täyttämällä allaolevan lomakkeen.