Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SIENIRETKI

to, 8.9.2022 klo 12:30 - 15:30

Tervetuloa sienineuvoja Tiia Takamäen ohjaamalle sieniretkelle torstaina 8.9 klo 12:30-15:30. Retken lähtöpaikkana toimii Toimintojentalon piha, ja itse sienestyspaikka ilmoitetaan myöhemmin. Siirtyminen sienestyspaikalle tapahtuu autoilla, mutta mikäli sinulla ei ole autoa on ohjaajan kyydissä muutama paikka. Siirtymä tulee olemaan max 15 kilometriä, riippuen sienitilanteesta. Retkelle ilmoittaudutaan etukäteen Toimintojentalon toimistoon puh. 044-425 5777, osallistujamäärä on rajoitettu 15 henkeen. Retken hinta on 10€/hlö.

Retkelle ovat tervetulleet kaikki sienestämisestä kiinnostuneet. Ennen metsään menoa käydään läpi perusasioita sienestämisestä, kerättävistä lajeista, sekä näiden myrkyllisistä näköislajeista. Lisäksi tutustumme päivän aikana löydettäviin lajeihin esimerkkisienten avulla. Metsään mennään avoimin mielin, sienisaalista kyllä saamme, mutta lajit ja määrät ovat aina mysteeri. Retken kesto maastossa on noin 2 tuntia, jonka jälkeen siirrymme takaisin Toimintojentalolle käymään läpi saaliin ja keskustelemaan sienten valmistuksesta ja säilönnästä. Ohjaaja tarkastaa kaikkien osallistujien korit, jotta kotiin viedään vain varmasti syötäviä sieniä. Lopuksi jutellaan siitä, miten sienestysharrastusta voisi tästä jatkaa!

Mukaan tarvitset juomista, säänmukaiset vaatteet, astian sienten keräämiseen ja sieniveitsen. Ilmava sienikori on paras vaihtoehto, mutta muovinen astia käy myös. Mikäli sinulla ei ole omaa sieniveistä, ohjaajalla on muutama ylimääräinen lainattavaksi. Ota mukaan myös ladattu kännykkä. Halutessasi voit ottaa mukaan jonkin sienestäjän taskuoppaan.

Tulethan retkelle vain terveenä ja huomioi, että ohjaajalla ei ole vakuutusta metsässä tapahtuvien onnettomuuksien tai sairauskohtausten varalta. Normaali kävelykunto riittää, etenemme rauhallista tahtia. Retkellä on säävaraus. Pieni sade ei haittaa, mutta kaatosateen ja ukkosen ilmaantuessa retki täytyy perua.

Tiedot

Päivämäärä:
to, 8.9.2022
Aika:
12:30 - 15:30

Toimintojentalo
Kasperinviita 13
60150 SEINÄJOKI

puh. 044 425 5777
kirppari 044 470 0233

Copyright 2020 Toimintojentalo
Kaikki oikeudet pidätetään

Tietosuoja & evästeet

Design: RIIMA